Det kom en film

Kommer ni ihåg Exsus Hope

Cubas fina dotter med Ulk d’été

Hon såldes till Linnea i Avesta och där växer hon och frodas. Då och då kommer en liten berättelse, en bild eller film med hur hon utvecklas. Idag kom en film-snutt här hon löshoppar. Hon är verkligen en liten stjärna! 😍

Så här såg hon ut i november 2017:

Hej då – igen …

Det blir många farväl just nu. Exsus Hope har idag levererats till sitt nya hem. Jag önskar hennes nya ägare stort lycka till med en otroligt fin fölunge!

Vi körde henne dit – och på resan tog vi med oss Cuba så att Hopes första längre resa skulle bli en bra och trygg upplevelse. Båda två gick rakt på transporten och stod sedan fint hela resan, som tog 2 1/2 timme. När vi kom fram lastade vi ut båda och ställde in dem i en box tillsammans när vi skrev papper. Sedan var det dags att åka hem igen med Cuba. Hope ropade lite när vi gick ut ur stallet men Cuba sa absolut inte ett ljud. Gick rakt på transporten och stod som ett ljus hela vägen hem. Väl hemma lastade vi ur och släppte sedan ut Cuba i flocken igen. Inte ett ljud eller en gnäggning. Cuba vet verkligen när det gäller på riktigt. Flocken och flocken förresten – rätt desarmerad flock dock ?

Tulci fick lymfangit av sina sår ?? Så nu är det pc som gäller, 2x30min promenader och inne på box på nätterna. Lilla skruttan ❤❤

Tack fina lilla Hope för den här tiden – hoppas du får ett bra liv och får visa upp vilken otroligt fin liten varelse du är ❤❤❤

DSC_9401 DSC_0133 DSC_0199 DSC_0051 DSC_0128

Nu när alla mina uppfödningar är sålda så ångrar jag lite att jag inte betäckte Cuba i somras. Men nästa vår ska jag betäcka alla tre ?

Mycket har hänt

Tiden går fortare och fortare känns det som 😉

Hope växer så det knakar och hon är en underbar personlighet. Hon har dessvärre – precis som sin bror vid samma ålder – börjar klia sig pga alla knott. Vi smörjer och sprejar bebis-vänlig knottspray. Som tur är verkar det som att det bara är den första sommaren som är jobbig för Cubas föl. Aragorn, 2 år kliar sig ingenting och han bor ändå upp i Norrland. Lusen kliar sig heller ingenting. Det känns skönt!

Honey och Poohlia har – två gånger i rad – lyckats tajma in så de brunstat precis samtidigt. Båda två släppte sina ägg under loppet av 24 timmar. Dräktighetskoll den 5 juli. Håll tummarna!!

Vi har några sommargästar (hästar) här på Almviks Gård. De trivs och mår bra!

Vi har firat midsommar och det var nog kanske den trevligaste midsommar jag upplevt. Min bror med fru har varit här. Själv midsommar var det rätt trist väder – dock otroligt stilla och på eftermiddagen visade sig solen. Vi åt både lunch och middag i pation 🙂 Supermysigt!!

Midsommardagen var det otroligt fint och varmt. Vi ägnade dagen åt att sola och bada. Både lunch och middag intogs nere vid bryggan – helt galet underbart!! På kvällen när det blivit lite svalare spelade vi lite kubb uppe vid huset. Sedan lyssnade vi på gammal härlig musik i pation ända in på småtimmarna.

Tack snälla fina bror med fru för en UNDERBAR midsommar <3 <3

tillf