Tyvärr ingen stor hage

Nu är Nido behandlad i alla sin fyra ben – den lilla stackaren. Men dagen har ändå varit bra, jobbig med bra. Nu vet vi var det kommer ifrån och det är behandlat och kommer att bli bra. I sept åkte vi till Stora Ekeby och hopptävlade med både Nido och Cuba. Nido startade en LB och fick ett stop – en krasch, kan man säga, in i ett hinder. Så här såg det ut:

En vecka senare startade Emma en LB:1 på Botkyrka och Nido betedde sig väldigt konstigt och jag sa direkt att han hade ont någonstans men vi, våra nötter, trodde på ryggen. Han fick en vecka ledigt men sen började Emma rida igen. Sen betedde han sig extremt konstigt och blev mer och mer oridbar, tills jag beställde tid och åkte till Mälarkliniken för dryga 2 veckor sedan. 4 veckor fick han gå med sina onda ben 🙁
Som jag ångrar att jag inte tog Nido på lina och ens försökte se om han var halt! Inte för det är säkert att jag hade sett det, om det nu var dubbelsidigt bak, men då hade jag ju i alla fall försökt.

Vi visade vet. bilden och hon sa att en sådan typ av krasch kan, om det vill sig illa, påverka rätt ordentligt. Och sedan började han avlasta sina bakben och fick ont i fram. Först tyckte jag att det hade gått lite väl fort men vet. sa att det visst kunde gå fort, i stort sett på engång. På sätt och vis är det ju skönt att ha en förklaring men jag blir så arg på mig själv att jag inte kollade upp honom efteråt. Men nu har jag lärt mig i alla fall!

Nu blir det fortsatt 14 dagar i sjukhage men nu ska Emma i alla fall få skritta på honom. Det blir i alla fall något roligt 🙂 Hoppas bara att han håller sig inne i sjukhagen nu!

3 svar på ”Tyvärr ingen stor hage

  1. å NidoMan lär så länge man lever, och vis blir man genom erfarenhet.
    Det är ju klart att det är lätt att vara fterklok. Men Pernilla. Alla som känner dig vet att du inte struntade i att lina Nido, för att du inte hade lust eller nått annat konstigt skäl. Det är aldrig lätt att veta var ett problem sitter när man inte kan fråga. Eller fråga kan man ju, men svaret kan vara lite svårt att förstå…
    Var glad att ni har hittat problemet i någon sånär god tid och att ni kan hjälpa Nidoponken. Tänk dom som spöar på hästarna för att dom av någon anledning inte utför de ryttaren vill.
    Du, Pernilla, har en god hästhållning. Du ska inte ha dåligt samvete för att di inte linade. Om du skulle hamna i samma situation en gång till, skulle du agera helt annorlunda.
    Krya på Nido nu! Kramkram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.