Tandläkaren

Rocky har varit hos tandläkaren och det fanns en hel del att fixa med. Dels så fanns det några hakar som var vassa och ställde till det lite i kinderna men det var inte såå farligt men skulle såklart ändå slipas till. Sedan fanns det lite andra vassa kanter som hade gjort så att tandkött hade lagt sig som en ficka över och det även lite söndertrasat precis längst bak, bakom sista tanden i underkäken på höger sidan. Detta slipades också till så det blev rundare. Som lite ”grädde på moset” hade han också foderfickor som var fyllda med äckligt gammalt foder. Detta togs bort och då började han blöda lite 🙁 Han fick påfyllning av sedering två ggr och var vääldigt groggy när tandläkaren var klar. Så han fick gå och ”sova ruset av sig” i en box medan jag och min bästa medhjälpare för dagen (TACK Millan <3 ) gick och tog en glass i solen 🙂
Tillbaka till tandis om ca 6 månader igen – detta mest tack vare foderfickorna. Fast hon hade en liten förhoppning om att foderfickorna skulle minska eller försvinna med tiden. Så det hoppas jag på!

8 svar på ”Tandläkaren

    • Exakt för detta är ju inget som kom igår direkt utan det har ju byggts på under en längre tid. Visserligen är han regelbundet kollad i munnen men jag vet faktiskt inte exakt när senaste gången var. Känns skönt att det är gjort nu i alla fall.

  1. Vilken tandläkare åkte ni till? Är ju så svårt med hästtandläkare. Verkar som du var nöjd. Är det någon du rekommenderar?

    • Vi åkte till Henrietta på Stav. Mycket bra och hon var noga och förklarade allt mycket bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.