En månad senare

Jösses – ibland är det svårt att hinna med. Nu har det gått en månad sedan jag bloggade sist. Och det är ju såklart inte okej.

Honey har anlänt och hunnit med att acklimatisera sig. Hon kom och hon var extremt stressad över att ha bytt miljö. Det var jobbigt att se. Jag har aldrig ens träffat en häst som blivit så stressad över byte av miljö. Dock gick det ganska fort för henne att acklimatisera sig och nu är hon lugnet själv. Mer lugn än hon var när vi hälsade på henne inför köp. Men så har vi ju också en otroligt lugn miljö här hemma 😀

Tyvärr fick hon en hovböld och blev rejält halt. Så pass att vi till och med var tvungna att åka till klinik för att kolla upp den. Nu står hon gipsad men med lite hjälpmedel så kan hon ändå gå kvar på lösdriften. Hon går i hage med Poohlia och de är som ler och långhalm. Fina Poohlia <3 tar så väl hand om nykomlingen

seminstn_2

För övrigt rullar livet på – inge föl än. Cuba är beräknad den 18 maj men jag har hela tiden varit inne på att hon får tidigare. Nu är det dock inte så lång tid kvar och än ser det inte ut som det är så nära. Kanske kanske pekar detta på att det är ett sto i magen – hoppas 😀

högdräktig-mage högdräktigt_1

Alla andra hästar mår toppen. Emma och Calle har satt sin första nolla i 120cm och även varit med och tävlat lag Div I. Det gick bra men de fick ett stop och medföljande tidsfel. Vi är dock väldigt nöjda med den rundan eftersom han hoppade super på alla andra hinder. Och är piloten inte bättre så är det tur att hästen är tillräckligt klok och stannar *hihi*

Emmet ska snart ut på sin första start – det blir spännande!

Nedan lite bilder från ihopsläppet när Honey kom hem till oss:

DSC_8833 DSC_8829
DSC_8826
DSC_8824 DSC_8819

Alltid är det något

Häromdagen när vi fyllde på mat i lösdrifterna upptäckte vi att Aragorn var svullen i ett framknä. In med honom och undersöka. Ett jack i knät – antagligen har Tvistur fått nog av att Aragorn ska hålla på och valla honom och gett honom en känga. Tvistur sparkar inte så högt 😉

Vi tvättade och smörjde lite och släppte sedan ut. Han var inte halt men svullen och lite varm.
I dag när vi gjorde rent såret kom det fram en fortsättning på såret – en flik som lagt sig över själva såret. Men vi tvättade och smörjde igen. Mindre svullen men fortfarande lite varm. Inte alls ont när man tvättar!

På em skulle vi åka och träna men vad händer – jo Emmet var uttorkad så vi vågade ju såklart inte åka någonstans. Provade att ”tvinga” honom att dricka lite god ”soppa” (det är en blandning av betfor, linfröpellets och vetekli och MASSOR med vatten). Han brukar slafsa i sig sådan blandning med god aptit men nej inte idag.
Håll tummarna att det inte blir någon kolik …

Upptagna

Vi är och har varit väldigt upptagna av att bygga ligghallar. En i valack-hagen och en i hingsthagen. Det är himla roligt att bygga men samtidigt jobbigt. Men bra blir det:

ligghall_1 ligghall_2
ligghall_3
ligghall_4 ligghall_5

 

Förutom bygget är det ju såklart allt annat vanligt arbete som ska hinnas med. Plus att båda katterna har blivit skadade. Först märkte vi att Greta hade ont i svansen – den såg helt ”bruten” ut – och det visade sig vara bölder efter att grannkatten bitit henne 🙁 Så nu äter hon både Metacam och penicillin.
Sedan hann jag inte mer än hem från vet. så märkte vi att även Hedda varit i närkontakt med grannens katt (jävel!!!). Hon hade djupa sår på magen och under ena benet. Stackars liten!

Dessutom har gården ”blivit av med” två hingstar – Aragorn och Ior är numera valacker. Kastreringen gick bra men båda har nu feber så i morgon ska jag ringa vet. för att kolla om det är dags att sätta in antibiotika.

OCH som om allt detta inte var nog – i morgon välkomnar vi en ny häst på gården – Eminent född 2010. En storhäst som Emma ska träna och tävla.

eminent_1