Sportlov

I måndags var jag själv ute vid stallet hela långa förmiddagen och det var så skönt. Sedan åkte jag hem och fixade med massa papper (sånt tråk som också tyvärr måste göras). På eftermiddagen åkte jag och dotra ut igen. Emma skulle iväg på träning på BRS men innan dess hann hon med att rida lite andra ponnier. Bland annat provade vi en sadel på Nido – men den gled runt som … ja jag inte vad 🙁 och han reagerade direkt med att slå med huvudet och gå snett. Stackarn vad känslig han är 🙁

Träningen på BRS gick strålande och det var en superrolig lektion – som ALLTID. Bettan är verkligen en mycket bra instruktör. Nizze går riktigt fint nu 🙂

Idag har jag varit på kontoret och jobbat på förmiddagen. Bland annat fick jag, lite i senaste laget, göra en annons som ska lämnas in på onsdag. Skönt att ha det gjort 🙂

På eftermiddagen åkte vi ut till stallet. Idag hade vi lånat ut Cuba och Kakan till lektioner och de skötte sig super 🙂 Goa rara snälla hästar som funkar lika bra till rutinerade som till nybörjare. Emma och Nizze fick till ett riktigt bra ridpass och sedan tog vi itu med projektet hitta-sadel-som-kan-provisoriskt-passa-Nido-tills-vi-hinner-åka-till-Mustang. Vi provade massor med sadlar men icke … den som vi valde sist och som vi aldrig i livet trodde skulle passa – den satt som en smäck 🙂 hihi. Och det är Nizzes sadel. Så hon red en stund i den och Nido gick som aldrig förr. Fin trav, fin form, inget slängande med huvudet och stöd i båda sidorna på bettet 🙂 Duktig kille! Så de får dela sadeln några dagar i veckan. Resten av tiden blir det barbacka och tömkörning och så ska jag beställa tid på Mustang.

När Emma red sista svängen så bestämde jag mig för att bli vän med Drasty. Han har ett sår som han absolut inte vill att vi ska dona med. Först försökte jag bara få tvätta av det med bomullstussar men nä det tyckte han inte. Då spolade jag med slangen och berömde så fort han stod still. Till slut tyckte han det var okej att jag var där och pillade. Efteråt torkade jag med handduk och då stod han helt stilla. Sedan dags för nytt ”plåster” och då blev han orolig igen men till slut så fick jag dit ett ordentligt ”plåster” som får sitta några dagar. Duktig kille 🙂 Sist vi gjorde det här, för två dagar sedan, så var vi tvugna att bremsa men jag kände att han inte riktigt gillade det här med bremsen och man kan ju för tusan inte vara tvungen att vara två-tre stycken i stallet när man ska lägga om ett sår på en häst. Så det var lika bra att försöka ta tag i saken på ett annat sätt. Han är en av våra försäljningshästar och bara 5 år – skönt om man kan få honom att acceptera sådana här saker innan han blir såld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *